Koristila sam deo svinje od stomaka(često se koristi za sušenu slaninu)
Otkad sam od jedne moje drugarice Kineskinje-Japanke dobila recept za začine, koje treba koristiti u marinadi,uvek ovaj komad svinjetine ovako spremam i uvek su svi zadovoljni.
Sastojci:
1 kg svinjetine.Kožuricu zasečete popreko ali da ostane cela
1 crni luk isečen na kolutove
1 oljuštena šargarepa isečena na 2do3komada
2 komada celera isečena na 2do3 komada
100 ml vode
Marinada:
pola kašičice belog mlevenog bibera
1 kašičica 5 kineski začin. Ovaj začin ja kupujem gotov a sadrži:Sečuanski biber,cimet,morač i anis.
1 parče djumbira(svežeg)oko veličine palca,izrendati
3 češnjaka belog luka sitno iseckanog
1 kašika ulja
2 sušene ljute papričice
Mariniranje:
Kada ste pažljivo odstranili kožuricu,meso treba da bude suvo.
Izmešajte sve sastojke za mariandu.
Rasporedite ravnomerno po mesu.
Zatim meso stavite u plastičnu kesu i ostavite da stoji u frižideru nekoliko sati.
Pečemo:
Predgrejte rernu na 150 stepeni Celzija
.Prvo u posudu za pečenjestavite povrće pa na njega meso ,tako što će kožurica koju ste stavili ponovo na meso biti odozgo.Pecite oko 3 sata.
Onda meso(povrće obično bude premeko da bi se koristilo), stavite na tepsiju i stavite pod gril a temperaturu povećate na 300 stepeni Celzija.
Servirajte sa povrćem i krompirom.
Нема коментара:
Постави коментар