Translate

Dzoli volinet.kuvar

Sugar and spice and all things without price

недеља, 5. април 2015.

Svinjska pečena slanina



Koristila sam deo svinje od stomaka(često se koristi za sušenu slaninu)
Otkad sam od jedne moje drugarice Kineskinje-Japanke dobila recept  za začine, koje treba koristiti u marinadi,uvek ovaj komad svinjetine ovako spremam i uvek su svi zadovoljni.

Sastojci:






1 kg svinjetine.Kožuricu zasečete popreko ali da ostane cela
1 crni luk isečen na kolutove
1 oljuštena šargarepa isečena na 2do3komada
2 komada celera isečena na 2do3 komada
100 ml vode

Marinada:
pola kašičice belog mlevenog bibera
1 kašičica 5 kineski začin. Ovaj začin ja kupujem gotov a sadrži:Sečuanski biber,cimet,morač i anis.

1 parče djumbira(svežeg)oko veličine palca,izrendati
3 češnjaka belog luka sitno iseckanog
1 kašika ulja
2 sušene ljute papričice

Mariniranje:








Kada ste pažljivo odstranili kožuricu,meso treba da bude suvo.
Izmešajte sve sastojke za mariandu.
Rasporedite ravnomerno po mesu.
Zatim meso stavite u plastičnu kesu i ostavite da stoji u frižideru nekoliko sati.

Pečemo:
Predgrejte rernu na 150 stepeni Celzija
.Prvo u posudu za pečenjestavite povrće pa na njega meso ,tako što će kožurica koju ste stavili ponovo na meso biti odozgo.Pecite oko 3 sata.
Onda meso(povrće obično bude premeko da bi se koristilo), stavite na tepsiju i stavite pod gril a temperaturu povećate na 300 stepeni Celzija.
Servirajte sa povrćem i krompirom.



Нема коментара:

// Pinintrest on image Pinintrest on image Social footer