Dnas krenemo da beremo zadnje izdanke sremuša a naletim na vlašac. Nema veze i ovo je jako ukusno
Sastojci
- 500 gr kora za pitu
- oko 300 gr vlašca
- 50 gr putera
- 3 jaja
- 4 kašike jogurta
- 150 gr feta sira
- 2 kašičice dimljene paprike
Priprema
Umutimo jaja, dodamo pavlaku, izmrvljeni feta sir, sitno naseckani vlašac
istopimo puter za premazivanje kora
Slažemo 6 kora pojedinačno mažući rastopljenim puterom
Sipamo fil pa opet tri kore , pa fil.
Svaki put malo pospemo dimljenom paprikom
Poslednji red 4 kore
Pečemo na 200 stepeni Celzija oko 20 minuta dok lepo ne porumeni
Služimo uz Grčki jogurt ili kiselo mleko
Fino hrskave kore i divan nadjev! Mljac!
ОдговориИзбришиkao burek, moze sa svakim filom, obozavamo!!
ОдговориИзбришиU nizu pita i ovu da probam.Sviđa mi se!
ОдговориИзбриши