Sastojci
3 manje kruške
2 jaja
1 šolja mleka ili jogurta
1 šolja belog šećera
1/3 šolje ulja
2 šolje brašna
1 kašičica cimeta
1 ½ kašičica praška za pecivo
½ kašičice sode bikarbone
1 kašičica ekstrakta vanile
Opcionalno štapić cimeta, nekolko oraščića,štapić vanile i anis zvezda za kuvanje kruške
Piprema
Prvo skuvamo neošišćene kruške sa svim začinima.Ako su kruške dobro zrele možete ovaj deo i preskočiti.
Kuvamo oko 10 minuta na srednjoj vatri.
Pustimo da se ohade , pre nego sto ih oljuštimo prepolovimo i izvadimo semenke
Predgrejemo rernu na 180° C,Pripremimo pleh za pečenje i obložimo dno sa papirom za pečenje
U velikoj činiji pomešamo jogurt ,jaja šećer, vanilu i ulje. U drugoj činiji, prosejemo brašno, dodamo prašak za pecivo, sodu bikarbonu i cimet.
Sada fino sve izmešamo
Na oljuštenim kruškama ,zasečemo uzduž ali ne sasvim do kraja.Dobijemo lepezu.
Sipamo testo u pleh pa odozgo poredjamo polutke zasečene kruške. Možete ovde videti da sam ja dodala i malo kupina , ovo nije obavezno
Pečemo 30 do 35 minuta dok lepo porumeni
5 коментара:
Interesantno!
Obožavam kruške i svježe i u kolačima. Ovaj tvoj kolač mi djeluje kao savršen uz popodnevni čaj ili kavu
I lepo izgleda
Baš za tu priliku je divno sočan!
Kolač je prelep, ja kruške, baš volim. Imam kompot od krušaka, probaću. Možda i uspe
Постави коментар