Sastojci
3 manje kruške
2 jaja
1 šolja mleka ili jogurta
1 šolja belog šećera
1/3 šolje ulja
2 šolje brašna
1 kašičica cimeta
1 ½ kašičica praška za pecivo
½ kašičice sode bikarbone
1 kašičica ekstrakta vanile
Opcionalno štapić cimeta, nekolko oraščića,štapić vanile i anis zvezda za kuvanje kruške
Piprema
Prvo skuvamo neošišćene kruške sa svim začinima.Ako su kruške dobro zrele možete ovaj deo i preskočiti.
Kuvamo oko 10 minuta na srednjoj vatri.
Pustimo da se ohade , pre nego sto ih oljuštimo prepolovimo i izvadimo semenke
Predgrejemo rernu na 180° C,Pripremimo pleh za pečenje i obložimo dno sa papirom za pečenje
U velikoj činiji pomešamo jogurt ,jaja šećer, vanilu i ulje. U drugoj činiji, prosejemo brašno, dodamo prašak za pecivo, sodu bikarbonu i cimet.
Sada fino sve izmešamo
Na oljuštenim kruškama ,zasečemo uzduž ali ne sasvim do kraja.Dobijemo lepezu.
Sipamo testo u pleh pa odozgo poredjamo polutke zasečene kruške. Možete ovde videti da sam ja dodala i malo kupina , ovo nije obavezno
Pečemo 30 do 35 minuta dok lepo porumeni
Interesantno!
ОдговориИзбришиI lepo izgleda
ИзбришиObožavam kruške i svježe i u kolačima. Ovaj tvoj kolač mi djeluje kao savršen uz popodnevni čaj ili kavu
ОдговориИзбришиBaš za tu priliku je divno sočan!
ИзбришиKolač je prelep, ja kruške, baš volim. Imam kompot od krušaka, probaću. Možda i uspe
ОдговориИзбриши