Baš često pravimo tacose ,tortilje,buritos i kako se svezovu.Pa nije ni čudo kad se uvek prijave neki klinci za ručak.Osim toga kako je ovde govedje meso najskuplje (mislimmalo bolji delovi kao stejk,Izvrsnaoideja da se lepo iseče na tanke komadiše uz prilog ovakvim jelima.Najviše volimAngus stejk .Meso ej fino išarano uvek ima još i onaj deo na kraju od masti,koji možete iseće kad ga ispešete ali nikako pr jer mu to daje poseban ukus.
Dakle spremimo
1 poveći stejk.isečen na tanke štrafte
12 Tortilja 150 grama izrndanog kaškavalja
1 šolja salse (ja je pravim od paradajz sosa,iseckane paprike i krastavca)
Zelena iseckana salata
1 limeta Shoarma ( Začin)*
Sve fino iseckamo,izrendamo .Meso začinimo i propržimo oko 8 minuta
I onda slažemo.Ja tortilje rvo u srebrnoj foliji zagrejem u rerni
Ako želite da napravite ovaj začin
1/2 kašičice korijandera u prahu
1/2kašičie aleve paprike
1/2 kašićice djumbira u prahu
1/2 kašičice Kadjun bibera
1/2 kašičice cimeta
1/2 kašičice orašćića
1/2 kašičice kurkume
1/2 kašičice belog luka prahu
1/2 kašičice peršuna
1/2 kašičice soli
1 коментар:
Ovo bismo mogli sutra, da znas, odlicno zvuci sve to skupa
Постави коментар