Sastojci
1 šolja šećera
1/2 šolje putera
2 jaja
1 kašičica vanile
1 pomorandža
1 šolja iseckanih datula
Prstohvat soli
2 šolje brašna
1/ kašike sode bikarbone,rastvorene u vodi
1 Blok tamne Ghana čokolade (700 grama)
1.umutimo kremasto puter i šećer
2. Dodamo jedno po jedno jaje .miksajući posle svakog
3.Dodamo datule i isečenu pomorandžu sa korom (neprskanom)
5.Dodamo prosejano brašno i rastvorenu soda bikarbonu,kao i so i vanilu
6
6.Sve promešamo(ja rukom)
7.Sipamo u namašćen pleh
8. Pola čokolade izlomimo na kocke i zabodemo ih u testo
9. Pečemo na 160 stepeni Celzija 45 minuta
10 Kad je pečen izvadimo ga da se ohladi i prevrnemo ga naopako,pa je donja strana gornja.
Ganaš
Ostatak čokolade
500 ml pavlake
Pavlaku možete zagrejati u mikrotalsnoj na jako 2 minuta
Stavimo komade tamne čokolade i mešamo dok se ne istopi.Ostavimo da se potpuno ohladi.
Premažemo i ukrasimo po želji
1 коментар:
njamiiiii!!!
Постави коментар