Vrlo lako
Sve šta vam je potrebno je
Jedna staklenka od 1 litar zapremine
1 pakovanje pavlake od 1 litra
I neko sa sa snažnim rukama da to mućka
Sada bi smo mogli napraviti i nešto malo začinjeno sa ovim puterom.Može se dodati sveže bilje ili sušeno.Ja sam dodao italijanski mix za koji vam je potrebno
1 kašika sitno iseckanog suvog paradjza
1 kašičica italijanskih začina ,mešavina oregano ,peršun,ruzmarin
1/4 kašićice aleve paprike
so i biber
Sve to promešamo kroz puter ,zavijemo u plastičnu foliju i ostavimo u frižideru da stoji do upotrebe.Vrlo ukusno.
Sve šta vam je potrebno je
Jedna staklenka od 1 litar zapremine
1 pakovanje pavlake od 1 litra
I neko sa sa snažnim rukama da to mućka
Dakle sipamo oko pola litra pavlake u staklenku,zatvorimo i jako mućkamo.
I šta se dešava -Počinje metamorfoza.Pavlaka će prvo postati krem,pa će se pretvoiri u grudve i na kraju će postati puter.Čitav proces traje oko 45 minuta. Da bi ste od momenta kad počne da se zgrudva mogli i dalje da mućkate, ovu već sad čvršću masu,možete u teglu staviti nekoliko klkera.
Kada ste gotovi onda puter izručite na deblju gaziranu tkaninu i zamotate.Iz te smese još će se cediti surutka, koju takodje sačuvate.Ja je dodajem često u testa za hleb i sl.
Sada bi smo mogli napraviti i nešto malo začinjeno sa ovim puterom.Može se dodati sveže bilje ili sušeno.Ja sam dodao italijanski mix za koji vam je potrebno
1 kašika sitno iseckanog suvog paradjza
1 kašičica italijanskih začina ,mešavina oregano ,peršun,ruzmarin
1/4 kašićice aleve paprike
so i biber
Sve to promešamo kroz puter ,zavijemo u plastičnu foliju i ostavimo u frižideru da stoji do upotrebe.Vrlo ukusno.
2 коментара:
Bravo! Looks delicious!
Thank you and nice to see you again All the best in New year
Постави коментар