Sastojci
Testo
-------
3 jabuke
30grama putera
2 cela karanfilica
1/2 solje suvih grozdjiva
200 grama mlevenih badema
200 grama rendanih badema
1 kasicica djumbira
2 kasicice cimeta
2 kasicice bezglutenskog praska za pecivo
4 jaja
200 grama secera
145 grama braon secera
Gornji Fil
------------
1 jabuka oljustena i tanko iscna na listice
50 grama putera
50 grama rendanih badema
50 grama braon secera
Oljusti jabuke iseci na kriske .U tiganju otopimo puter,dodamo karanfilice i suvo grozdje. Na srednjoj temperaturi,mesamo dok jabuke ne omeksaju i porumene.Izvadimo iz tiganja i ostavimo da se ohladi.Odstranimo karanfilice.
Predgrejemo rernu na 160 stepeni Celzija.U blenderu izmeljemo badem,dodamo zacine i prasak za pecivo.Ostavimo sa strane.
Sa mikserom izmiksamo jaja braon i beli secer ,oko 10 minuta na niskoj brzini
Dodaj mesavinu badema i mesavinu sa jajima i izmesaj.
Sipaj u okrugli pleh
Na vrh testa sipamo sad jabuke,pospemo rendanim bademom,rastopljenim puterom i secerom
Pecemo 60-75 minuta.Ukolko pred kraj pecenja primetite a povrsina kolaca ima zeljenu boju,pokrite sa srebrnom folijom,odprillike pose sat pecenja.
Нема коментара:
Постави коментар