среда, 22. јануар 2014.

Ozbiljan kolac sa cokoladom Moro i karamelom


Ovo je vecc ozbiljan kolac.Za ove prosle  praznike sakupilo se mnogo slatkisa od kojih sam vecinu sakrla od moje klinke.Pa cu ih polako koristiti za slatkise i ukrasavanje.Baciti se nece!
Ovaj kolac sam sama izkombinovala za rodjendan jednog prjatelja, koji jako voli i cokoladu i karamel.Ovde bi trebalo da sledi upozorenje:Samo za one preko 18 godina i ljude sa jakim srcem:)

Sastojci

1 3/4 solje brasna
2 solje braon secera
3/4 solje kakao
2 kasicice bikarbne
1 kasicica  praska za pecivo
Naprstak soli
2 jaja
1/2 solje ulja
1 solja coca cole
3/4 solje mleka
1/4 solje nezasladjenog jogurta
1 kasicica vanila


Priprema
Oblozimo dno okruglog kalupa za pecenje,kome se moze izvaditi dno,papirom za pecenje.Zatim spolja dno oblozimo srebrnm folijom.



Sipaj sve suve sastojke u ciniju i rukom dobro izmesaj dok vise nema grudvica


Dodaj sad i ostale sastojke i miksaj dok ne dobijes glatku masu.Podeli na dva dela




Peci 18 minuta na 180 stepeni Celzija



Dok se kolac pece  pravimo karamel. U ciniju koju mozete staviti u mikrotalasnu sipamo 300 ml slatkog kondenzovang mleka.Dodamo 1/4 solje melase i 25 grama secera.Naravno ako nemate melasu mozete karamel praviti i na tradicionalan nacin na sporetu. U mikrotalasnoj ide brze i agarantovan je uspeh za divan karamel


Posle 1 minuta u mikrotalasnoj izvadite i zicom ulupajte.
Isecite na pola   3 MORO cokolade


Stavite u karamel i promesajte

Sipajte u  pleh gde vec imate pecen kolac sa pocetka rec,epta Prvo karamel i cokolada mesavinu i onda pazljivo drugu polovinu testa na to.



Pecite na 180 stepeni Celzija 70 minuta Izvadi iz sporeta i ostavi da se potpuno ohladi.

Istopi 1 Moro  cokoladu  sa 4 Kasike vode iznad vode koja kljuca,Promesaj da bude glatka masa.  





Sipaj preko pecenog kolaca.Jos prelijemo karamel po kolacu i magija moze da pocne.Jedan od mojih boljih eksperimenata.Uzivajte


Нема коментара:

Постави коментар

// Pinintrest on image Pinintrest on image Social footer