Ovo je vecc ozbiljan kolac.Za ove prosle praznike sakupilo se mnogo slatkisa od kojih sam vecinu sakrla od moje klinke.Pa cu ih polako koristiti za slatkise i ukrasavanje.Baciti se nece!
Ovaj kolac sam sama izkombinovala za rodjendan jednog prjatelja, koji jako voli i cokoladu i karamel.Ovde bi trebalo da sledi upozorenje:Samo za one preko 18 godina i ljude sa jakim srcem:)
Sastojci
1 3/4 solje brasna
2 solje braon secera
3/4 solje kakao
2 kasicice bikarbne
1 kasicica praska za pecivo
Naprstak soli
2 jaja
1/2 solje ulja
1 solja coca cole
3/4 solje mleka
1/4 solje nezasladjenog jogurta
1 kasicica vanila
Priprema
Oblozimo dno okruglog kalupa za pecenje,kome se moze izvaditi dno,papirom za pecenje.Zatim spolja dno oblozimo srebrnm folijom.
Sipaj sve suve sastojke u ciniju i rukom dobro izmesaj dok vise nema grudvica
Dodaj sad i ostale sastojke i miksaj dok ne dobijes glatku masu.Podeli na dva dela
Peci 18 minuta na 180 stepeni Celzija
Dok se kolac pece pravimo karamel. U ciniju koju mozete staviti u mikrotalasnu sipamo 300 ml slatkog kondenzovang mleka.Dodamo 1/4 solje melase i 25 grama secera.Naravno ako nemate melasu mozete karamel praviti i na tradicionalan nacin na sporetu. U mikrotalasnoj ide brze i agarantovan je uspeh za divan karamel
Posle 1 minuta u mikrotalasnoj izvadite i zicom ulupajte.
Sipajte u pleh gde vec imate pecen kolac sa pocetka rec,epta Prvo karamel i cokolada mesavinu i onda pazljivo drugu polovinu testa na to.
Pecite na 180 stepeni Celzija 70 minuta Izvadi iz sporeta i ostavi da se potpuno ohladi.
Sipaj preko pecenog kolaca.Jos prelijemo karamel po kolacu i magija moze da pocne.Jedan od mojih boljih eksperimenata.Uzivajte
Нема коментара:
Постави коментар