среда, 22. јануар 2014.

Povuci Potegni hleb




Ovj recept sam videla kod pomoravke,tj znala sam naravno za Pull bread ali njen originlan naziv me je prvo nasmejao ,a onda dobih i zazubice da ga napravim
Ja malo drugačije nego ona ali testo je za oba isto a čime će te ga puniti, jer ovo je sladak hleb je vaša stvar.Možete ga čak praviti kao slan hleb.Ovo je baš hleb koji se jede za stolom kad se svi uključimo u povuci potegni za jedno parče.

Sastojci
   385 g brašna + 1 kašika
     50 g šećera
     10 g suvog kvasca
     1/2 kašičice ili manje soli
     2 veća jajeta, sobne temperature
     60 g putera
     80 ml toplog mleka
     60 ml tople vode
     1 kašičica vanilinog ekstrakta
50 grama brašna od badema
3 Kašike meda

    Za premazati testo:

     200 g šećera
     2 kašičice cimeta
     1/4 kašičice muškatnog oraha
     60 g otopljenog putera
50 grama brašna od badema
3 Kašike meda
100 grama rendanog kokosa




 Priprema:

U veću zdelu za mešenje staviti 280 g brašna, so, kvasac i 50 g šećera i ostaviti sa strane.

U manju zdelicu umutiti žicom za mućenje,jaja dodati otopljeni puter i mlako mleko,dodati mlaku vodu i vanilin ekstrakt,sve to sjediniti.
Sipati u brašno i varjačom sve mešati. dodati ostatak brašna i sve umesiti zajedno, oko desetak minuta, dok ne dobijete elastično i glatko testo..
Vratiti ga u zdelu, premazati sa malo ulja, pokriti ga providnom folijom i ostaviti oko sat vremena da raste, na toplom mestu.

Naraslo testo premesiti sa dodatkom 1 kašike brašna.
Na blago pobrašnjenoj radnoj površini rastanjiti testo oko 30cm X 50 cm i iseći na 6 jednakih traka.
Dok je tresto raslo pripremiti fil:
Pomešati šećer,cimet i muškatni orah ,otopiti puter



Naraslo testo premesiti sa dodatkom 1 kašike brašna.
Na blago pobrašnjenoj radnoj površini rastanjiti testo oko 30cm X 50 cm i iseći na 6 jednakih traka.
Dok je tresto raslo pripremiti fil:
Pomešati šećer,cimet i muškatni orah ,otopiti puter






 Dok je testo raslo pripremiti fil:
Pomešati šećer,cimet i muškatni orah , bademovo brašno,otopiti puter





 Naraslo testo premesiti sa dodatkom 1 kašike brašna.

 Na blago pobrašnjenoj radnoj površini rastanjiti testo oko 30cm X 50 cm i iseći na 6 jednakih traka.

Rasečene trake dobro premazati otopljenim puterom, preko putera posuti smesu od šećeraSada poprskate sa malo meda



Slažemo namazane trake jednu na drugu.Nožem presečemo  na 7 komada
 Sada poslažemo u posudu za pečenje,tako da ona bude puna
 Premazemo dobro puterom i ostavimo da stoji još 45 minuta




Zagrejati rernu na 175*C i peći oko 30 minuta, vrh kolača mora biti dobro pečen, jer ako je svetlo zlatno, sredina vam može biti još ne pečena. Po želji možete i prekriti kolač sa folijom da vam ne pregori.








Kad izvadite ovaj hleb uradite to tako što stavite tanjir na vrh posude u  kojoj ste ga pekli i okrenite naopako.Sada je dno na vrhu.Ovo uradite čim se hleb  malo počne hladiti, jer kako  ima šećera i med u njemu brzpo  će sezačepiti ya dno.
Nažalost ove zadnje   slike posle pečenja nisu baš jasne,nikako nisam mogla potrefiti pravo svetlo

Нема коментара:

Постави коментар

// Pinintrest on image Pinintrest on image Social footer