Translate

Dzoli volinet.kuvar

Sugar and spice and all things without price

субота, 20. август 2016.

Kuligre: Najbolji Recept moje bake i Zidna kuvarica


Tatjana Stojanović poslal je ovu lepu Zidnu kuvaricu i recept njene bake za Gomboce iliti Knedle sa šljivama! Sretno!



Knedle sa sljivama(gomboce)

Za knedle:

  • 1 kg krompira
  • 1 kašika masti ili margarina
  • 1 jaje
  • oko 500  g brašna
  • 1 prstohvat soli
  • 200 g prezli
  • 5 kašika ulja
  • oko 20 k šljiva

Priprema

Staviti krompir u ljusci da se kuva. Kad je skuvan oljuštiti ga, odmah tako vruće izgnječiti i ostaviti da se skroz ohladi. Zatim dodati jedno jaje, mast, ili margarin so i dodavati malo po malo brašna. Neznam tačno koliko, otprilike oko 500 g, da testo ne bude tvrdo, a ni previše mekano. Čim prestane da se lepi za prste onda je dobro.
Šljive očistiti od koštica. Po želji može se u svaku sljivu staviti kocka šećera.Testo razvuci oklagijom debljine prsta.Iseckati testo na kocke i na svaku kocku staviti pa jednu šljivu, zatim prstima uviti testo u lopticu.

U šerpu sipati vodu. Staviti na ringlu. Kad provri ubaciti knedle, ali tek toliko da stane u jedan red.
Kad knedle isplivaju na površinu kuvati ih pet minuta. Za to vreme u tiganj sipati ulje i staviti da se ugreje. Zatim sipati prezle i prziti dok ne dobije zlatno žutu boju. Gotove knedle odmah tako vruće stavljati u prezle i uvaljati ih sa svih strana. Po želji gotove knedle posuti šećerom.


Нема коментара:

// Pinintrest on image Pinintrest on image Social footer