петак, 16. новембар 2018.

Kolač sa celim jabukama* Cake with whole apples


Stroll down for Recipe in English
Jedan super kolač . Jabuke punjene mlevenim orasima i suvim groždjem.

mirišu na cimet. Preliveno mekim testom. Preukusno i veoma lako ya napraviti.

Sastojci

Za jabuke

100 g šećera
4 do 6 jabuka, zavisno od veličine
sok od 1/2 limuna
30 g suvog groždja
1/4 kašičice cimeta
130 g seckanih oraha

Za testo

6 jaja
6 Kašika šećera
6 Kašika brašna
prstohvat soli

Karamel sos


150 g šećera
100 g  putera
50 ml vode
50 ml punomasne pavlake


Priprema



Priprema

Predgrejemo rernu na 180 stepeni Celzija. Prvo spremimo mešavinu kojom ćemo puniti jabuke
Izmešamo seckane orahe,sok od limuna, suvo groždje,cimet i šećer. Oljuštimo jabuke i izvadimo koštice.

Napunimo mešavinom oraha






Poredjamo u okrugli namašćen pleh. Pečemo na 220 stepeni Celzija 20 minuta

U medjuvremenu izmešamo sastojke za testo. Umutimo jaja i šečer penasto i dodamo brašno i prstohvat soli. Kada su jabuke pečene prelijemo preko njih testo i pečemo još 20 minuta



Pripremimo karamel sos. U šerpicu sipamo šećer i vodu i pustimo da prokuva. Ne mešamo. Možemo povremeno okretati šerpu sa sosom. Kada sos dobije tamno zlatnu boju, sklonimo sa šporeta i uspemo pavlaku. Ovo radimo vrlo pažljivo jer je sos jako vruć i može prskati

Kada je kolač pečen prelijemo sos preko njega


**********************************

Cake with whole apples

An easy and amazing cake to make. Using the whole apples which are filled with walnuts and raisins does not only look good but taste delicious




  • For the apples:

  • 100 g/ 3.5 oz/ ½ cup granulated sugar
  • 4' to 6 apples, depending on their size
  • juice of ½ lemon
  • 130 g/ 1 oz walnuts, chopped
  • 30 g/ 1 oz raisins
  • ¼ teaspoon cinnamon

  • For the batter:
  • 6 eggs
  • 6 tablespoons all-purpose
  • 6 tablespoons granulated sugar
  • a pinch of salt
  • For the caramel syrup:
  • 150 g/ 5.3 oz/ ⅔ cups granulated sugar
  • 100 g/ 3.5 oz butter
  • 50 ml/ of heavy cream
  • 50 ml of water
Create
Apples

Make the mixture of chopped walnuts sugar and, raisins. Peel and core the apples. Fill them up with 
walnut mixture and place in a buttered baking dish. Bake on 220 Degrees Celsius for 20 minutes
In the meantime prepare batter.  Beat the eggs with sugar till pale. Add the flour and salt. When apples
 are out of the oven, pour the batter over it add some butter on the top and bake for another 20 minutes.


Prepare caramel syrup by letting sugar and water boil. Do not stir. Maybe from time to time swirl
 the pan. Boil till it gets amber colour. Take off the stove and pour it over ready apple cake.

Be careful as it will spatter and be very hot

Нема коментара:

Постави коментар

// Pinintrest on image Pinintrest on image Social footer