Zapečena jagnjetina sa kiselim kupusom
Za meso:
- 1 kg jagnjećeg mesa
- malo ulja
- soli
- biber
- začini
- 1,5 litara vode
Za kupus:
- 1 manja glavica kiselog kupusa
- 2 glavice crnog luka
- malo ulja
- malo zacina i bibera
- malo bujona
Priprema
- Jagnjetinu kuvati u slanoj vodi pola sata. Izvaditi je iz šerpe premazati uljem, začinima i biberom. Staviti u pekač i ubaciti u rerni da se peče oko sat vremena. Za to vreme iseći crni luk i kupus na sitno. Crni luk dinstati na ulju da postane staklast, dodati iseckan kupus i sve zajedno proprziti. Kupus naliti sa malo bujona u kojoj se kuvala jagnjetina dodati zacine i biber (netreba soliti jer je kupus već slan), poklopiti i ostaviti da se dinsta oko sat vremena uz povremeno mešanje. Kad je jagnjetina pečena sklonite poklopac od pekača da meso malo porumeni. Izvadite iz rerne i poslužite sa dinstanim kupusom.
Нема коментара:
Постави коментар