Ravanija
Potrebno je:
- 6 jaja
- 6 kašika šećera
- 6 kašika brašna
- 6 kašika griza
- 1 prašak za pecivo
Za šerbet:
- 600 ml vode
- 10 kašika šećera
- 1 limun - sok
Za posipanje:
- malo kokosovog brašna
Priprema
- Jaja i šećer umutiti mikserom. U poseban sud izmešajte brašno, griz i prašak za pecivo. Dodajte umućenoj smesi i mešajte kašikom pazeći da se ne stvore grudvice.
- Izmešanu smesu sipajte u namazan pleh. Pecite u zagrejanoj rerni, na 200 stepeni dok nedobije zlatnu boju. Da li je testo pečeno proverite čačkalicom.
- Za to vreme u šerpicu nalijte vodu da provri dodajte šećer i nek još malo vri (oko 5 minuta). isključite i ostavite da se prohladi. Dodajte sok od limuna.
- Pečenu piškotu izvadite iz rerne. Prelijte sirup preko piškote, (piškota i sirup nesmeju biti vrući, već mlaki). Ostavite da sirup upije. Pospite kokosovim brašnom. Držite na hladnom do služenja.
Adilja Hodža
Нема коментара:
Постави коментар