понедељак, 2. јул 2018.

Kuligre: Tražmo najbolji Recept Bosanske Kuhinje: 13. Burek


BUREK  
U Bosni važi  izreka  SVE SU PITE PITICE  A BUREK JE PITAC  
 potrebni sastojci za pripremu domaćih jufki 1kg brašna 2supene kašike ulja 1 supena kašika soli 1/2l mlake vode Fil 1kg telećeg mesa krupnije mlevenog 2 glavice luka so biber po ukusu Preliv 250ml vode 50ml ulja 1 mala kšičica soli

 Priprema preliva Vodu ulje i so staviti u šerpu da provri kad provri pustiti da vri 5 minuta . Prvo pripremiti fil Luk iseckati sitno pa na malo ulja ga propržiti .Dodati krupnije mleveno meso so i biber Pržiti 10minuta i ostaviti da se ohladi Priprema testa za jufke U veću posudu sipati polovinu brašna dodati so ulje i sa mlakom vodom zamesiti testo uz dodatak preostalog brašna . Testo odmah podeliti na četiri loprice iste veličine Loptice premazati sa malo ulja prekriti ih providnom prijanjajućom folijom i ostaviti da odstoje 30 minuta. Svaku lopticu sa oklagijom razviti u krug obima 20 cm premazati sa uljem i ostaviti 5 minuta Sad polako pristupiti razvijanju loptica , Lopticu staviti na sredinu stola koja je posuta sa brašnom .Ruke premazati sa uljem pa ruke zavući ispod testa dlanovima na gore i pažljivo testo povlačiti ka sebi sve dok se jufke tanko nerazvuče.Na samu ivicu razvijene jufke staviti fil od mesa i lagano uviti u tanke rolnice .Rolnice smotati u krug ,Krugove bureka staviti u podmazanu tepsiju ,Peći na 275stepeni 15minuta Posle 15minuta burek izvaditi iz rerne pa lagano sa kutlačom preliti sa prelivom svaki krug bureka Vratiti u rernu i peči jos 10minuta Prijatno


 Recept šalje Dijana Popović 

Нема коментара:

Постави коментар

// Pinintrest on image Pinintrest on image Social footer