петак, 13. јул 2018.

Kuligre: Tražimo Najbolji Recept Bosanske Kuhinje: 137. Bosanski ćevapi


BOSANSKI ČEVAPI


Za prave BOSANSKE čevape vam je potrebno

Junece meso i to od vrata jer meso nije suho,
na 1 kg juneceg mesa ( kod kuće samljevenog ) vam je potrebno 3 veća režnja češnjaka,1 kafena žlicica soli i na vrh noža bibera.0,5 vode ,cešnjak i sol prokuhai i ohladiti.Kad se voda ohladila dodajte ju mesu i popaprite.Meso može ostati marinirano i preko noci.Mljeveno meso prije formiranja cevapa dobo izmjesiti kako bi cevapi bili ukusni.Možete ih peci na roštilji ili na nauljenoj tavi uz stalno okretanje.
Umjesto lepinja sam ispekla košaru i cevape umotala u rezance od tijesta te ispekla u pecnici kako ne bi koristila masnocu.


Za lepinje je potrebno:

500gr finog brašna 00 ,a ako ga nemožete nabaviti uzmite namjensko.
8 gr suhog kvasca,1 žlicica šećera,topla voda da se sve zamjesi i na kraju dodajte 10g soli.Tijesto ostavite da se odmori i nakon 1h oblikujte lepinje,opet odmoriti i razvuci ih na velicinu lepinje,premazati bjelanjkom .Peci na 200c cca 20m.

Božica Rozankovic

Нема коментара:

Постави коментар

// Pinintrest on image Pinintrest on image Social footer