петак, 13. јул 2018.

Kuligre: Tražimo Najbolji Recept Bosanske Kuhinje : 136. Gurabije



Gurabije
Potrebno je:
2 jaja
200 grama šećera
200 mililitara kiselog mleka
150 mililitara ulja
1 kesica praška za pecivo
1 kesica sode bikarbone
1 vanilin šećer
rendana kora od pola limuna
oko 500 grama brašna + da podmesite testo


Priprema:
U činiji dodajte jaja, šećer, kiselo mleko, ulje, vanilin šećer, rendanu koru limuna i lagano varjačom promešajte. Brašno prosejte i u njega pomešajte prašak za pecivo i sodu bikarbonu. Brašno dodajte malo po malo činiju sa ostalim sastojcima. Sipajte polako i mešajte dok ne bude gusto da se mesi varjačom. Nastavite mešenje rukom dodajući brašna koliko je potrebno. Umesite srednje-tvrdo testo da se odvaja od posude. Testo premesite na dasku i razvijte oklagijom, debljine manje od 1 cm. Kada ste testo razvili, vadite čašom krugove i slažite na pek-papir. Malo ih udaljite jer prilikom pečenja narastu pa da se ne zalepe. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 20 minuta ili dok blago ne porumene.
Pečene gurabije izvadite iz rerne i prekrijte krpom da se malo ohlade i poslužite…

Vreme pripreme: 60 minuta
Adilja Hodža

Нема коментара:

Постави коментар

// Pinintrest on image Pinintrest on image Social footer