LUTMA
- TESTO - 10 jaja - 10 kašika šećera - 10 kašika ulja - 10 kašika brašna - 1 prašak za pecivo
- PRELIV - 500 ml vode - 400 g šećera 1 vanilij šećer
- Priprema
- Izmutiti jaja i šećer penasto.
- Dodati ulje.
- U brašno umešati prašak za pecivo.
- Potom dodati u smesu jaja I
-sve dobro izmješati.
- Tepsiju malo nauljiti i posuti sa malo brašna.
- Testo izliti u tepsiju.
- Peći na 180°C oko 20-25 min.
- Patišpanj izrezati odmah vreo,a
potom je preliti vrelim prelivom.
- Kad biskvit upije preliv i malo se nadigne, posuti ga sa vanilij šećerom.
- kolač poslužiti kad se dobro ohladi.
- Potom dodati u smesu jaja I
-sve dobro izmješati.
- Tepsiju malo nauljiti i posuti sa malo brašna.
- Testo izliti u tepsiju.
- Peći na 180°C oko 20-25 min.
- Patišpanj izrezati odmah vreo,a
potom je preliti vrelim prelivom.
- Kad biskvit upije preliv i malo se nadigne, posuti ga sa vanilij šećerom.
- kolač poslužiti kad se dobro ohladi.
Dijana Ademović
Subotica
Нема коментара:
Постави коментар