Burek sa mesom
Testo:
- 1,5 kg brašna
- 2-3 kašičice soli
- po potrebi vode,oko 800 ml
Fil:
- 700-800 g mljevenog mesa
- 300 g praziluka
- 300 g crnog luka
- po ukusu soli
- bibera
- Priprema
- Zamesiti od brašna i soli sto mekše testo. Odvojiti jufke, nauljiti i ostaviti da odmore.
- Sitno iseckati beli deo praziluka i crni luk, propržiti na ulju, pa dodati meso. Pržiti dok meso ne dobije lepu boju, posoliti i pobiberiti.
- Razvuci koru preko stola,da bude sto tanja,posuti filom od mesa i zarolati. Isto uraditi sa svim jufkama.
- Slagati kore u krug, nauljiti i peći u dobro zagrejanoj pećnici dok ne porumeni.
- Poslužiti sa sezonskom salatom, sirom i jogurtom. Ili, kako ko voli...
- Dijana Ademovic
Нема коментара:
Постави коментар