Sukana pita
Za testo:
- 600 g brašna
- 1 kašičica soli
- oko 400 ml vode
- 4 kašike ulja
Za nadev:
- 300-350 g Moja Kravica sitnog sira
- 100-150 g mariniranih šampinjona
- Priprema
- U prosejano brašno staviti so, pa dodajući polako mlaku vodu umesiti elastično testo. Podeliti ga na tri lopte i ostaviti, dok se napravi nadev.
- Svaku loptu razvući oklagijom,premazati uljem koru, pa prstima je još malo razvući. Po ivicama premazati nadev od sira i šampinjona. Krajevima preklopiti fil ,i tako u krug rolati testo vukući od sredine, da se testo istanji.
- Kad se dođe do sredine, napraviti zarez i završiti motanje.
- Umotanu rolnicu rastegnuti i staviti u nauljen pleh obložen pek papirom.
- Isto uraditi i sa preostala dva dela testa. Kada je gotovo, premazati pitu uljem i peći u dobro zagrejanoj rerni, da lepo pocrveni. Pečenu pitu izvaditi, premazati uljem i pokriti krpom da omekša.
- Dijana Ademovic
Нема коментара:
Постави коментар