четвртак, 12. јул 2018.

Kuligre : Tražimo Najbolji Recept Bosanske Kuhinje : 129.Sukana pita


Sukana pita

Za testo:

  • 600 g brašna
  • 1 kašičica soli
  • oko 400 ml vode
  • 4 kašike ulja

Za nadev:

  • 300-350 g Moja Kravica sitnog sira
  • 100-150 g mariniranih šampinjona
  • Priprema
  • U prosejano brašno staviti so, pa dodajući polako mlaku vodu umesiti elastično testo. Podeliti ga na tri lopte i ostaviti, dok se napravi nadev.
  • Svaku loptu razvući oklagijom,premazati uljem koru, pa prstima je još malo razvući. Po ivicama premazati nadev od sira i šampinjona. Krajevima preklopiti fil ,i tako u krug rolati testo vukući od sredine, da se testo istanji.
  • Kad se dođe do sredine, napraviti zarez i završiti motanje.

  • Umotanu rolnicu rastegnuti i staviti u nauljen pleh obložen pek papirom.
  • Isto uraditi i sa preostala dva dela testa. Kada je gotovo, premazati pitu uljem i peći u dobro zagrejanoj rerni, da lepo pocrveni. Pečenu pitu izvaditi, premazati uljem i pokriti krpom da omekša.
  • Dijana Ademovic

Нема коментара:

Постави коментар

// Pinintrest on image Pinintrest on image Social footer