Kuligre : Tražimo Najbolji Recept Bosanske kuhinje: 90. Plavo crveni paketići
PLAVO - CRVENI PAKETIĆI
Sastojci | Količina |
plavi patlidžan | 2 |
paradajz | 2 |
kačkavalj | 200 gr |
maslinovo ulje | 1,5 dl |
peršun | 2 kašike |
sirće | 1 kašika |
so | 1 kašičica
Priprema |
Patlidžane oprati, pa zajedno s korom uzdužno iseći na listove debljine 5 mm. Posolite ih i ostavite da puste sok kako ne bi bili gorki. Paradajz i kačkavalj iseći na parčiće. Na maslinovom ulju propržiti listove patlidžana s obe strane da porumene. Odložiti ih na papirnu salvetu da upije suvišnu masnoću.List patlidžana staviti na radnu površinu. Duž jednog kraja stavite parće paraadajza i kačkavalja, pa patlidžan presaviti na pola. Na isti način oblikovati još paketića.Vatrostalnu posudu nauljiti, i u nju poslagati paketiće patlidžana.Posebno sjedinite sirće sa 2 kašike maslinovog ulja, pa dobijenom smesom poprskati paketće. Staviti nakratko u zagrejanu rernu na 200 stepeni, dok se sir ne rastopi.Gotovo jelo posuti peršunom. Mogu se servirati sa isprženim šampinjonima.
Sonja Stevanović
// Pinintrest on image
Pinintrest on image
Social footer
Нема коментара:
Постави коментар