Kuligre: Tražimo Najbolji Recept Bosanske Kuhinje: 92.. Terina
Terina
Sastojci
Količina
plavi patlidžan
2
filet crvene pečene paprike
6
jaja
3
mleko
150 ml
kačkavalj
150 gr
ule
200 ml
so
1 kašičica
biber
Priprema
prsohvat
Patlidžan oprati, vrhove odseći pa pulpu zajedno s korom iseći na listove debljine 4 mm.Posoliti ih i ostaviti da puste gorčinu.Oceđeni patlidžan propržiti na malo ulja s obe strane da porumene.Crvenu pečenu papriku iseći na štapiće pa sjediniti s dva umućena jajeta i začiniti po ukusu.Uži,dublji kalup nauljiti pa dno i stranice obložiti listovima patlidžana.Potom sipati papriku s jajima i poravnatiPreko nje rasporediti listove kačkavaljaPreko kačkavalja rasporediti preostale listove patlidžana.Preostalo jaje umutiti s malo mleka i preliti odgore preko patlidžana.Peći u rerni zagrejanoj na 200 stepeni dok preliv od jaja ne porumeni.Pečenu terinu ostaviti da se prohladi a potom je izvrnuti naopačke i iseći na šnite.
Нема коментара:
Постави коментар