понедељак, 2. јул 2018.

Kuligre: Tražimo najbolji Recept Bosanske Kuhinje : 16. Sirnica




Sirnica
Za kore:

1 kg brašna
100 ml ulja
2 kašike soli
500 ml vode (mlake)
Za fil:
1 kg mladog sira
4 jaja
soli (po ukusu)



Priprema


Od navedenih sastojaka umesiti fino glatko testo i podeliti ga na šest jufkica . Svaku jufkicu namazati sa uljem i ostaviti da se odmara 30 minuta.

Dok se jufkice odmaraju napraviti fil. Sir izgnječiti, osoliti po ukusu, dodati jaja i sve promešati.

Kad se testo odmorilo razviti jufku. Uz samu ivicu jufke stavljati pripremljeni fil od sira.


Peći na 250 stepeni 25 minuta. Poslužiti uz jogurt, kiselo mleko, ili kefir, po ukusu šta ko voli. Prijatan ručak. napomena Sirnica se služi prelivena sa pavlakom a ako neko ne voli prelivenu onda se može poslužiti i bez pavlake.



recept salje DijanaPopovic

Нема коментара:

Постави коментар

// Pinintrest on image Pinintrest on image Social footer