понедељак, 2. јул 2018.

Kuligre: Tražimo najbolji Recept Bosanske Kuhinje 17. EKMEK KADAIF


EKMEK KADAIF


Sastojci
  • 400 g gotovog kadaifa
  • 100 g oraha
  • 80 g suvog grožđa
Sirup
  • 400 g šećera
  • 400 ml vode
  • 1 limun
Krema
  • 1 l mleka
  • 4 kašike brašna
  • 3 kašike gustina
  • 150 g šećera
  • 2 vanilin šećera
I još
  • 100 g čokolade za kuvanje
  • 2-2 kašike ulja
Način pripreme
Prokuvati šećer i vodu za sirup i dodati mu kolutove limuna, smanjiti vatru pa kuvati još 6-7 minuta.
Kadaif posuti mlevenim orasima i suvim grožđm, pa zaliti vrućim šerbetom.
Dok kadaif upija sirup, skuvati kremu. Od litra mleka odvojiti malo da se razmuti gustin i brašno, a ostatak prokuvati sa šećerima.
Kad počne da vri, sipati smesu i kuvati kremu da dobije finu gustinu.
Prohladiti par minuta, pa preliti preko kadaifa.
Kad se ohladi, otopiti čokoladu i preliti ili prošarati po kremu.
Ohladiti kolač i seći na kocke. Poslužiti uz tursku kafu.


Dijana Ademović
Subotica

Нема коментара:

Постави коментар

// Pinintrest on image Pinintrest on image Social footer