понедељак, 2. јул 2018.

Kuligre : Tražimo najbolji Recept Bosanske Kuhinje : 18. Đulbastije




Turn off for: Croatian
ĐULBASTIJE

Potrebno je:

  • 500 g mlevenog mesa
  • 1 glavica crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • 1 rendani krompir
  • po ukusu soli
  • po ukusu bibera
  • 1 kašičica seckanog vlašca
  • 1 jaje
  • 1-2 kašike brašna
  • Za umak:
  • 200 ml milerama
  • 200 ml pavlake za kuvanje
  • 1 kašičica seckanog kopra
  • po ukusu soli
  • po ukusu bibera
Priprema

Pomešati u činiji seckani crni i beli luk, mleveno meso, rendani krompir, ulje, jaje, začiniti po ukusu, dodajući brašna tek koliko da se sastojci povežu.
Fino rukom umesiti smesu.Nauljiti ruke pa formirati pljeskavice. Poređati ih u namašćenu tepsiju.
Pećnicu ugrejati i staviti pljeskavice da se peku. Za to vreme staviti na laganu vatru da prokuva mileram i pavlaka, začiniti po ukusu, dodati seckan kopar i rendan sir i kuvati da se sir otopi i masa ujednači.
Izvaditi tepsiju iz šporeta, zaliti umakom od kopra i vratiti nazad.
U zavisnosti od toga koliko želite da vam je umak gust, peći 5-10 minuta, mi volimo kad je gušći...


Dijana Ademović
Subotica

Нема коментара:

Постави коментар

// Pinintrest on image Pinintrest on image Social footer