Bundevara
Sastojci:
Za kore:
- 600 g brašna
- 1 ravna kašičica soli
- 200 ml vode
- nekoliko kašika ulja.
Za nadev:
- 500- 600 g rendane bundeve
- 100 g šećera
- sok i kora od jedne pomorandže
- 100 g suvog grožđa
- malo cimeta.
Vreme pripreme: 40 minuta
Vreme mirovanja: 1 ipo sat
Vreme pečenja: 40 minuta
Priprema:
Pomešati brašno i so, pa uz dolivanje mlake vode umesiti glatko testo. Testo odmah podeliti na tri dela, razvući u tanje i šire loptice i premazati uljem po površini. Ostaviti da odstoji i testo lepo upije ulje, zatim premazati sa još malo ulja. U međuvremenu pripremiti nadev: bundevu narendati, pa joj dodati šećer, sok i koru pomošandže i suvo grožđe. Sve lepo promešati. Rukama testo razvući u što tanju koru( ispod staviti pamučni stoljnjak, kako bi lakše rolali pitu). Preko rasporediti deo pripremljenog fila, a onda posuti sa malo cimeta. Uz pomoć stoljnjaka, uviti koru. Preneti je u tepsiju i motati ukrug. Na isti način pripremiti i preostale dve kore. Svaku koru motati oko prethodne ukrug.pitu peći u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko 40 minuta. Prohladiti, posuti šećerom u prahu( po želji) i seći na komade željene veličine
Sandra Stojiljković Cvetković
Нема коментара:
Постави коментар