недеља, 1. јул 2018.

Kuligre : Tražimo najbolji recept Bosanske Kuhinje : 3. GEMIŠ



GEMIŠ

SastojciKoličina
gustin200 gr.
šećer15 kašika
voda1,5 litra
aroma jagode10 ml.
U odgovarajuću šerpu sipati vodu, a zatim dodati šećer i gustin pa dobro izmešati žicom kako ne bi ostale grudvice. Kuvati na umerenoj temperaturi mešajući sve dok se ne zgusne, kao puding.Gotovu smesu podeliti na dva dela, jedan ostaje beo i njega izliti u tepsiji pokvašenoj vodom. Poravnati i ostaviti da se prohladi.U drugi deo smese dodati aromu jagode i promešati. Preko bele sipati smesu sa aromom jagode.Ostaviti u frižider da se stegne. Pripemiti slatko od jagoda za dekoraciju kocki.Seći kocke željene veličine a preko svake staviti kašičicu slatka od jagoda.
Sonja Stevanović, Leskovac
Attachments area

Нема коментара:

Постави коментар

// Pinintrest on image Pinintrest on image Social footer