TULUMBE
Za testo;2čaše vode(čaša od 2dl.)
4kašičice šećera
2kašičice masti
2čaše brašna(T-400 meko)
4jaja
+
1l.ulja(za prženje tulumbi)
Šerbet:(šećerni sirup za prelivanje tulumbi)
2čaše šećera
2čaše vode
1limun isečen na kolutove
Priprema:
Vodu,šećer i mast prokuvati pa kad uzavri skloniti sa vatre i umešati brašno-vratiti na vatru još 1min.i testo prohladiti.
U prohladjeno testo dodavati jaja jedno po jedno(ako su jaja velika staviti tri a ako su manja onda četri).
Testo stavljati u špric za tulumbe pa istiskivati u vrelo ulje i pržiti u dubokom ulju.Tulumbe će same da se okreću i pržiti. Pržiti ih dok ne porumene.
U početku kada se stavljaju u ulju tulumbe treba da je jača vatra a zatim je smanjiti.
Preliv za tulumbe prokuvati 10min.pa ohladiti.
U ohladjeni preliv valjati vruće tulumbe.
KRALJEVO
Нема коментара:
Постави коментар