Delić Asima poslal je recept za bakinu pitu sa jabukama, Sretno!
Ovu divnu pitu sa razvijanim korama je pravila moja baka
najviše smo je voleli jesti oko Petrovdana, jer su tad bile zrele jabuke petrovače koje smo imali iza naše kuće tada je imala najlepši miris i bila je najukusnija
Domaća pita sa jabukama
Sastojci
Za kore
500 g brašna
50 ml ulja
1 jaje
250ml mlake vode
Za fil:
2 kg izrendanih jabuka
150gr šećera
za premaz jufki 150gr otopljenog puter
Za šerbe
500gr šećera
400ml vode
Priprema
Za kore: Od navedenih sastojaka umesiti fino glatko testo i podeliti ga na dve jufke . Svaku jufkicu namazati sa uljem i ostaviti da se odmara 30 minuta.Dok se jufkice odmaraju izrendati jabuka i ostaviti uh u cediljku da se ocede l
Svaku jufku razvitii ostaviti 15 minuta da se prosuse Prosušene jufke iseći na manje parčiće Ocedjene jabuke pomešati sa šećerom .Puter otopiti .
Slagati u tepsiju po 3-4 parčeta isečene jufke Preko premazati sa puterom staviti fil od jabuka i tako sve redom dok se ne utrose isecene jufke irendane jabukenepečenu pitu iseći na kocke i premazati je sa putero,Peći na 2o0 stepeni 25 minuta. Dok s pita peče skuvati šerbe
Šećer i vodu staviti da provri pa kad provri kuvati 15 minuta ,
Prohladjenu pitu preliti sa mlakim šerbetom Ohladjenu pitu posuti kristal šećerom
Нема коментара:
Постави коментар