Evo je i gibanica, I jedna lepa Zidna Kuvarica. Delo Snežane Knežević. Sretno!
GIBANICA
Potrebni sastojci:
- 600 g kora za gibanicu
- 500 g belog sira u kockama
- 5 komada jaja
- 1 dl ulja
- po ukusu so
- oko 4 dl mleka
- 1 kašičica sode bikarbone
Priprema:
U odgovarajućoj posudi pomešati jaja, sir, mleko, ulje i so i napraviti redju smesu. Uzimati po 2 kore i samo prvu koru namazati celu smesom od sira i jaja. i urolati. Napraviti ovako 8 rolata i složiti ih u pleh od rerne, koji ste podmazali uljem ili stavili papir za pečenje. Pošto će vam ostati fila prelite rolate i ostavite da malo upiju višak. Za to vreme ugrejte rernu na 200 C stepeni i stavite gibanicu da se peče. Kada lepo porumeni gotova je. Izvadite pleh iz rerne i pokrite ubrusom i ostavite da se malo prohladi. Odvojiti svaki rolat i dodatno ga preseći da se dobiju 4 parčeta od svakog. Poslužiti dok je još toplo. Prijatno!
Нема коментара:
Постави коментар