Recept za Bakin kolač sa smokvama i Zidnu kuvaricu šalje Dijana Ademović. Sretno!
BAKIN KOLAČ SA SMOKVAMA
POTREBNO JE
3 jajeta
12 kašika šećera
12 kašika brašna
1 prašak za pecivo
1 vanilin šećer
12 kašika maslinovog ulja
8 kašika mleka
500 g svežih smokava
Priprema
Penasto umutiti jaja sa šećerom,dodati vanilin šećer,ulje,mleko i brašno prosejano sa praškom za pecivo.Smesu preručiti u tepsiju podmazanu uljem i posutu brašnom.
Smokve prepoloviti,pa utisnuti u testo.Posuti kristal šećerom malo.
Ugrejati pećnicu na 200 stepeni,pa kad se kolač podigne,smanjiti na 180 i peći40-45 minuta,najbolje proveriti čačkalicom.
Ohladiti kolač i posuti šećerom u prahu.
Нема коментара:
Постави коментар