Translate

Dzoli volinet.kuvar

Sugar and spice and all things without price

понедељак, 29. август 2016.

Kuligre: Najbolji Recept moje bake i Zidna Kuvarica 43






Od Suzane Mitić stiže sledeći prilog za bakine posne sarmice i Zidna Kuvarica.Sretno!



Posna Sarma


​Potrebno je :

1 glavica kiselog kupusa
3 glavice crni luk
3 veće šargarepe
1 koren paškanata
5 veća krompira
1 šoljica pirinča
2 dl ulja
2 suve ljute paprike
2 lovorova lista
nekoliko zrna bibera
po potrebi soli
po potrebi bibera
1 kašičica aleve paprike
1 kašika začinsko bilje

Priprema :

Listove kupusa razdvojiti i preseći na jednake delove.
Na ulju propržiti sitno sečen crni luk dok ne postane staklast.Dodati izrendanu šargarepu,paškanat  i prodinstati.Dodati još izrendan krompir i pirinač.Sve mešati dok se ne čuje pucketanje pirinča.Posoliti,pobiberiti i dodati alevu papriku i začinsko bilje.Dobro promešati da se  sjedine sastojci ,prohladiti i ovim filom uvijati sarme.Nekoliko lista kupusa stavite na dno šerpe kako ne bi sarma zagorela.Najbolje savijati sarme na dlanu.Raširiti list sarme na dlanu,staviti kašičicu fila,preklopite list sa jedne i druge strane i onda pravite valjak čvrsto zatežući,da bi sve bile jednake.
Sarme mogu biti poređane u dva reda a između redova stavite ljutu papriku,lovorov list i zrna bibera.Pokrijte sve sarme još sa nekoliko lista kupusa,stavite manji poklopac odnosno poklopac od manje šerpe,nalijte vodom i kuvajte na laganoj vatri najmanje 3 sata.Sarma je lepša kad se kuva dugo na laganoj vatri.Uživajte u divnom ukusu posne sarme.



Još uvek se sećam bakine sarmice za slavu.Hvala što me na to setite !

Нема коментара:

// Pinintrest on image Pinintrest on image Social footer