Ovaj lep postan recept za paprike i sarmice , poslala je Ivana Pešić, kao svoj prilog za nagradnu Kuligru. Sretno!
Posne paprike i sarmice
Sastojci
8 glavica crnog luka,2 struka praziluka,10 kasika mlevenih oraha,3
soljice pirinca,3 kasicice aleve paprike,biber,so,ulje,suve
paprike,listovi vinove loze
Priprema
Paprike potopiti u vrelu vodu i ostaviti nekoliko minuta da
omeksaju.Listove vinove loze preliti provrelom vodom,ostaviti da
odstoje dok listovi ne omeksaju i pocnu da menjaju boju.
Na zagrejanom ulju proprziti sitno seckan crni luk,zatim dodati
praziluk,posoliti i lepo uprziti.Zatim dodati pirinac,mlevene
orahe,alevu papriku i zaciniti po ukusu.Dobro promesati da se sve lepo
sjedini.
Puniti paprike.Na svaki list vinove loze staviti kasiku fila i
formirati sarmicu.
Paprike i sarmice poredjati u podmazan zemljani sud i zapeci u zagrejanoj rerni.
Нема коментара:
Постави коментар