1 limun (izrendana korica)
Priprema :
U toploj mešavini vode i mleka, sa dodatkom kašičice šećera, podići kvasac. U, dublju, posudu za mešenje staviti 1 kg brašna, dodati jaja, rastopljenu mast, šećer, so, izrendanu koricu limuna i pripremljeni kvasac. Zamesiti testo, uz postepeno dodavanje, još, 140 g brašna. Testo mesiti, oko, pet minuta i ostaviti da udvostruči svoju zapreminu.
Naraslo testo prebaciti na, pobrašnjenu, radnu površinu i razviti ga, debljine 1cm. Modlom za krofne ili čašom vaditi krugove (veličinu krofni odrediti po želji) i ređati ih preko stolnjaka. Od ostatka testa, ponovo, razviti koru i vaditi krugove (ponavljati sve dok ima testa). Poređane krugove testa prekriti i ostaviti da narastu.
U dublju posudu sipati ulje, 2cm visine, i staviti ga, na srednju temperaturu, da se ugreje. Na zagrejano ulje spuštati naraslo testo i pržiti krofne. Kada jedna strana porumeni, okrenuti ih, da i druga strana dobije lepu, rumenu, boju.
Нема коментара:
Постави коментар