Naravno, kad je u pitanju baka i njeno umeć ne može proći bez Štrudle sa makom. Recept je poslala Sandra Novaković. Sretno!
Štrudla sa makom je nešto bez čega se nije mogao zamisliti nedeljni ručak u Vojvodini. Čak i danas je medju omiljenim poslasticama i često pravljenim kolačima.
Potrebno za testo:
1 kvasac,
600 g brašna,
120 g margarina,
120 g šećera,
3 dl mleka,
2 žumanca,
korica limuna i
prstohvat soli.
Potrebno za fil:
300 g mlevenog maka,
200 g šećera,
malo ruma i
2 dl mleka.
Način pripreme:
Podmladiti kvasac,dodati šećer, koricu limuna, žumanca, omekšali margarin, so, mlako mleko i brašno, pa umesiti testo. Podeliti na 3 dela. Ostaviti da se podigne, a za to vreme napraviti fil.
Izmešati mak i šećer, dodati rum pa preliti vrućim mlekom. Podeliti na 3 jednaka dela i filovati testo.
Ostaviti testo da malo naraste. Pre pečenja štrudle premazati sa svih strana sa malo otopljenog margarina. Pečene štrudle odmah pokriti da omeksaju. Seći ih kad se ohlade.
Нема коментара:
Постави коментар