Jednostavna jela sa malo dodatka su najčešće i najukusnija.Tako i ovome sos od pečenih paprika daje posebnu dimenziju, a vrlo lako se napravi.Služite uz krompir pire i mođete dodati i celu pečenu pariku
Sastojci
4 komada piletine
so biber
Za sos
4 pečene paprike seckane
1 crni luk sitno seckan
2 čena belog luka usitnjenog
1/4 kašičice smedjeg šećera
1 šolja bistre supe
Prprema
Piletinu posolimo i pobiberimo pa propržimo sa obe strane u tiganju na malo ulja.Tiganj posle stavimo u rernu i pečemo 15 minuta na 220 stepeni Celzija
Za to vreme zagrejemo ulje pa na kratko prodinstamo beli i crni luk, dodamo papriku i šečer pa dinstamo nekoliko minuta. Uspemo bistru supu i krčkamo sve oko 3 minuta dok se sos zgusne.To je to!
Нема коментара:
Постави коментар