Ništa lakše ,čak i za početnike ova Carbonara.Malo sastojaka, a krajnji rezultat ovog jela, koje se još i brzo spremi je zaista veoma ukusna činija paste.
Sastojci
3 velika žumanca
40 g Parmesan sira
krupna morska so
sveže mleven crni biber
1 x 150 g iseckane pančete tj suve slanine
200 g špageta
1 čen belog luka iseckan
maslinovo ulje
Priprema
1. Skuvamo špagete al dente(na zub). Veliki lonac sa dosta zasoljene vode
2. Dok se špagete kuvaju u malo ulja ispržimo iseckanu slaninu i dodamo beli luk.. U činiji umutimo žumanca dodamo bidber i rendani sir.
3.Kad je pasta gotova, ocedimo, pa u činiji umešamo slaninu i onda mešavinu žumanca i sira. Ne stavljajte više na ringlu, žumanca će se skuvati od vruće paste. Možete još posuti svežeg iseckanog peršuna i rrendanog parmezana.
Mi smo jeli uz salatu od krastavaca.
Нема коментара:
Постави коментар