Meni nema ništa lepše ujutru od mirisa hleba koji se peče. Obično ja to u cik zore ispečem ali sad sam imala pomoćnicu, jer je bio školski raspust
Priprema
7 g suvog kvasca |
|
7 g | šećera |
325 ml | Vode |
500 g | Brašna |
7 g | So |
10 ml | Ulja |
- Izmešamo kvasac, i šečer u 3 Kašike vode i ostavimo da nadodje .Ja obično ostavim oko 15 minuta
- Sipamo brašno na radnu površinu i udubimo malo u sredini.
- Postepeno sipamo nadošli kvasac i 375 ml vode i rukom sve umešamo.Dodamo i so i umesimo
- Mesimo testo tako što ga dlanom guramo od sebe
- Onda ga rolamo nazad pa ponovimo. Ovo oko 10 minuta
- Napravimo okruglo testo nauljamo činiju, stavimo ga u nju , prekrijemo vlažnom krpom pa ostavimo na suvom i toplom mestu da se udupla. Oko sat vremena
- Predgrejemo malo rernu na 220 stepeni Celzija. Izvadimo testo i bacimo ga na radnu površinu da mu isteramo vazduh
- Nabrašnamo ravan pleh i stavimo testo koje smo uobličili u veknu.Malo testo premažemo uljem,ja ga još pospem krupnom solju,jer tako volimo
- Pečemo 10 minuta pa onda smanjimo temperaturu na 190 stepeni Celzija i pečemo još 15 minuta
4 коментара:
Kako lijepo izgleda ovaj tvoj hljeb, a miris koji se siri iz rerne dok se pece je nesto posebno!
Kruh divno izgleda, a mala pomoćnica ga je odlično napravila!
Uđivamo u jednostavnim stvama draga Fikreta
Hvala draga
Постави коментар