Mislim da do sada još nikad nisam pravila istu baklavu dva puta. Svi znamo da je veoma slatka pa je pravim nekoliko puta u godini. Ovde suvo grožđe bude mnogo ukusnije, ako ga ostavite pre upotrebe malo potopljeno u vodu da nabubri. I naravno bilo šta pravimo sa korama za pitu, treba uvek dobro namazati puterom.
1 pakovanje tankih kora za pitu
150 g izmrvljenih oraha
150g suvog groždja
2 izrendane jabuke
3 šolje šećera (2 1/2 za agdu)
3 kašičice limunskog soka
1 kašičica cimeta
30 g otopljenog putera za premazivanje kora
Pripremimo sastojke.
Sada počnemo u namašćenom plehu da redjamo. Koru pa, namažemo dobro puterom, pa opet jednu i tako šest kora. Sipamo fil pa onda ređamo opet 2 kore, premazane puterom. Na to sipamo fil, pa opet 2 kore. Poslednji sloj završimo sa 6 kora, kao i dno. Kore isećemo pre pećenja na komade linijski ili dijagonalno vaš izbor.
1 коментар:
i ja voli baklavu, i rado isprobavam nove recepte
Постави коментар