Naletim na ovaj recept n stranici OL Italia i odmah bacim oko na njega. Često jedemo divljač koja zbog jakog ukusa traži neku ravnotežu, neki sladak prilog. Ovo je fanatstična kombinacija
Sastojci:
320 g pirinča kratkog zrna (carnaroli)
15 gr maslinovog ulja
300 g tikvica
1 veza bosiljka
200 g breskvi žutih iznutra
čorba od povrća
20 g maslinovog ulja
80 gr parmezana
so i biber
15 gr maslinovog ulja
300 g tikvica
1 veza bosiljka
200 g breskvi žutih iznutra
čorba od povrća
20 g maslinovog ulja
80 gr parmezana
so i biber
Priprema:
Pripremite tikvice na pari i pomešajte sa bosiljkom.
Oguliti breskve, izvaditi koštice , iseći polovinu na kocke, a ostatak poklopiti.
Ispržite pirinač na ulju , prelijte čorbom i kuvajte 10 minuta, dodajte pire od tikvica, so i biber da se sve ukuva. Skinite sa vatre i prelijte ekstra devičanskim maslinovim uljem Riviera Ligure D.O.P. - OLITALIA i parmezanom.
Sipajte rižoto u tanjire i ukrasite prženim kockicama breskve, pireom od breskve
Mi smo ga jeli uz file srne
Oguliti breskve, izvaditi koštice , iseći polovinu na kocke, a ostatak poklopiti.
Ispržite pirinač na ulju , prelijte čorbom i kuvajte 10 minuta, dodajte pire od tikvica, so i biber da se sve ukuva. Skinite sa vatre i prelijte ekstra devičanskim maslinovim uljem Riviera Ligure D.O.P. - OLITALIA i parmezanom.
Sipajte rižoto u tanjire i ukrasite prženim kockicama breskve, pireom od breskve
Mi smo ga jeli uz file srne
Нема коментара:
Постави коментар