Translate

Dzoli volinet.kuvar

Sugar and spice and all things without price

понедељак, 4. мај 2015.

Šnita sa kajsijama i djumbirom * Ginger and Apricot Biscuit Slice



Ovaj biskvit je lak za napraviti, a idealan da se ponese na piknik,neko druženje ili kao užina u školu.
Mnoge škole ne dozvoljavaju deci da nose hranu u školu koja sadrži orahe , kikiriki i slično,zbog dece koja su alergična na iste. Na sreću moje nije alergično ni na šta. Mnogi sastojci mogu se izmeniti, recimo suvo voće mogu biti šljive ili suvo groždje, Umesto djumbira možete koristiti cimet.

Sastojci

Baza

100 g putera
3/4 šolje kondenzovanog mleka
1 šolja suvih kajsija , sitno iseckanih
1/2 šolje kristalizovanog djumbira
1 šolja rendanog kokosa
2 Kašike soka od limuna
375 g biskvita, umrvljenih
2 Kašike iseckanih pistacija


Namaz sa limunom


50 g putera
3 Kašike vruće vode
1 Kašika soka od limuna
3 1/2 šolje šećera u prahu




Priprema

Baza

Kondenzovano mleko i puter stavimo u šerpicu i zagrevamo dok se puter ne istopi.Onda sklonimo sa šporeta

U posebnoj činiji izmešamo  kajsiju, kristalizovan djumbir,kokos i sok od limuna.Dodamo izmrvljen biskvit  promešamo.
Dodamo mešavinu putera i kondenzovanog mleka, mešajući dok se sve lepo ne sjedini.

Sipamo u plitak pleh koji smo obložili papirom za pečenje.Pritisnemo smesu ravnomerno rasporedjenu u plehu. Ostavimo u frižider da se sčvrsne.
Kad odlučimo da stavimo namaz, izvadimo pleh iz frižidera sat vremena pre toga

Namaz pravimo jednostavno.

Otopimoputer pa dodamo ostale sasjke , mešajući dok ne dobijemo glatku smesu. Premažemo preko baze, pospemo isečenim djumbirom i pistacijima i opet vratimo u frižider da se malo sčvrsne pre nego što ga izsečemo




Нема коментара:

// Pinintrest on image Pinintrest on image Social footer