Kao što je kod nas pita sa sirom odomačena i naravno imamo još nekoliko vrsta gibanica sa raznim punjenjima, ovde je to PIE. I imaju naravvno svoje favorite. Neke sam več postavljala, Pastirski, riblji, goveđi i ovaj sad sa šunkom i jajima Takođe. Interesantno je kako su pekare dolaskom emigranata sa raznih strana sveta prilagodjivale lepezu izbor ovih pita. Pa sad možete imati pie sa puterom piletinom, pie sa ostrigama, pie sa karijima i to raznim itd.
Sastojci
1 pakovanje gotovih kora za pitu
4 jaja
150 g seckane šunke
200 g povrća, patlidzan, babura
1 glavica crnog luka
3 čena belog luka
1 Kašika ljutog reliša, npr patlidžan ili paradajz
mali rukohvat svežih začina, peršun, timijan
100 g buranije
Priprema
Propržimo crni i beli lukk, dodamo iseckanu baburu. Dodamo iseckanu šunku i na sitne kocke isečen patlidžan. Kada je smesa dobila finu braon boju, prespemo u posudu u kojoj ćemo peći pitu, a koju smo, namastili i obložili sa 6 tankih kora, posebno svaku mažući puterom.
Dodamo probarenu, boraniju, iseckane začine. Na sve to razbijemo jaja i uspemo po malo reliša svuda.
Prekrijemo sve sa oko 6 gužvanih kora, koje takođe dobro namažemo puterom.
Pečemo na 200 stepeni Celzija oko 30 minuta.
Нема коментара:
Постави коментар