Translate

Dzoli volinet.kuvar

Sugar and spice and all things without price

субота, 28. март 2015.

Kineske veknice na pari ..Pork buns



Svaki put kad odem na pijacu, kod jednog Kineza se počastim sa ovim fantatstično mekim i ukusnim veknicama. Uopšte nisu teške za napraviti
Sastojci:
Za testo
Brašno,instant kvasac,voda, so, šećer i ulje.
Za fil
Mleveno meso, soja sos,ulje od susama, šečer,crni mleveni biber,beli luk, crni luk tikvice,šargarepa,mlad luk i pečurke
Priprema
Testo:
  1. U velikoj činiji sipamo 1 šolju tople vode, 2 kašičice instant kvasca,1/2 kašičice soli, 2 Kašike ulja i 1 kašičica šećera
  2. Dobro promešamo dok se sve ne sjedini i ostavimo da se kvasac zapeni, nekoliko minuta
  3. Dodamo 3  šolje prosejanog brašna. Izmešamo varjačom, pa mesimo 2 do 3 minuta
  4. Ostavimo na toplom mestu,pokrijemo, dok se ne udupla.
  5. Kada je testo gotovo, ponovo ga mesimo oko 1 minut .Ostavimo da stoji na toplom još 30 minuta.

Dok ćekamo na testo,pripremamo punjenje
  1. U veliku činiju stavimo:
    • 1 šolju iseckanog luka
    • ½ šolje iseckane šargarepe
    • 1½ šolju nasečene tikvice
    • 1½ šolju iseckanog mladog luka
    • 2  šolje nasečenih šampinjona
  2. Pospemo 1 kašičicom soli i promešamo rukom.Ostavimo da stoji 10 do 15 minuta.
  3. Istisnemo višak tečnosti.
    Meso
  4. U činiji izmešamo:
    • 400 grama  svinjskog mlevenog mesa
    • 1 kašičicu soja sosa
    • 2 čena sitno naseckanog belog luka
    • 1 kašičicu ulja od susama
    • ½ kašičice mlevenog crnog bibera
  5. Izmešamo rukom i ostavimo na stranu
  6. U dobro zagrejanom tiganju, dodamo 1 Kašiku ulja i dinstamo iseckano povrće 2 do 3 minuta.Premestimo u veću činiju.
  7. Ponovo zagrejemo tiganj, i spečemo mleveno meso ..oko 3 minuta

  8. Pravimo vekne
  1. Isecite testo na 16 malih loptica
  2. Počnemo sa nekoliko komada koje stavimo na pobrašnanu radnu površinu.Ostatak vratimo u činiju i poklopimo, da se testo ne bi osušilo
  3. Svaku lopticu razvijemo u okruglicu oko 10 cm u prečniku.
  4. Stavimo razvijeno testo na dlan i u sredinu sipamo 2 do 3 kašike fila.
  5. Podignemo krajeve testa ,oko fila, onda ivice sastavimo. i zatvorimo veknicu.
  6. Ponovimo isto dok ne napravimo 16 veknica.
  7. Stavimo  6 do 7 šolja vode u posudu za parenje, i naredjamo veknice na vrh.Ako nemate specijalnu posudu za parenje, možete staviti u šerpu vodu i na nju sud , da ne dodiruje vodu i da se može poklopiti.
  8. Ostavite veknice u sudu da nadodju, oko 20 minuta.
  9. Stavite na visoku temperaturu i parite 20 minuta.
  10.  Sos
  11. Kombinujte  1/3 šolje soja sosa, 2 kašike sirćeta,i dve kašičice šećera
  12. Dodajte nasečen luk, oko pola šolje. zelenu iseckanu čili papričicu, i propržen susam.

3 коментара:

jasna varcakovic је рекао...

I ja sam 'upecana'; tvoje savrseno izgledaju!

Анониман је рекао...

Ima tako nekih tih Azijskih stavri baš se odomaće u kuhinji

Анониман је рекао...

bas se spremam da osvojim i ovu tvrdjavu pa prikupljam informacije. u tom prelistavanju raznih recepata za ovaj specijalitet video sam da se testo pravi bas ovako kako je naznačeno u receptu a video sam i varijantu gde se manja loptica od testa bukvalno u jednom potezu zgnječi i razmaže sataricom o radnu površinu i dobije se kao mala kora za pitu u koju se umota fil pa sam samo hteo da da li je receptpoznat i da li je isproban :-)

// Pinintrest on image Pinintrest on image Social footer