Sezona je lova. Tako da drugari iz taine družine stalno nešto donesu.Ovoga puta dve divlje patke, koje su se odlično složile sa šargarpom raznih boja (bela, ljubišasta i ova nama svima poznat narandžasta. Još smo u tepsiju dodali divlje jabuke,svež peršun i timijan i bilo je zaista divno pojesi sve to.
Potrebno je
2 divlje patke
1 Kumara ( sladak krompir)
rukohvat svežeg peršuna i timijana
so i biber
mala čaša crnog vina
6 komada šargarepe
2 cvekle
3 krompira
Priprema
U tiganju prvo pečemo patke kratko s svih strana
Patke natrljamo solju i biberom , spolja i iznutra
Poredjamo u tepsiju povrće i sipamo maslinovo ulje preko svega
Pečemo na laganoj vatri oko 1 i po sat.
U medjuvremenu stalno okrećemo patku i zalivamo sokom iz tepsije. Ako nema dovoljno soka, dodamo malo bistre pileće supe.Negde na sredini sipamo i čašu vina preko svega.
Uhaj, lepote....
ОдговориИзбриши