Ovde nije baš tradicionalni Chow Chow,jer povrće nisam prekuvala, tako da je još uvek ima fin zagriz.
- Sastojci
Povrće
- 2 kg zelenih paprika isečenih u kocke
- 2 kg crvenih paprika isečenih u kocke
- 1 1/2 kg paradajza isečenog u kriške
- 1 1/2 kg zelenog paradajza isečenog u kriške
- 1 1/2 kg crnog luka iseckanog
- 1 glavica kupusa rezanog u tanke režnjeve
- Začini
- 1/2 šolje krupne morske soli
- 6 kašika šećera
- 4 šolje jabukovog sirćeta
- 2 šolje vode
- 2 kašika semena od senfa
- 1 kašika senfa u prahu
- 1 kašika aleve paprike
- 1 kašika semenki celera
- 1 kašika djumbira u prahu
- 1 1/2 kašika kurkume u prahu
Priprema
- U velikoj činiji stavite papriku,paradajz,luk i kupus. Nalijte vodu.Poklopite i ostavite da stoji preko noći
- .Iscedite povrće. U velikom loncu skuvajte šećer,sirće i vodu.Kada prokuva dodajte povrće i zatim sve začine. Smanjite temperaturu da to samo krćka oko sat vremena.Tojest dok se reliš ne zgusne. Oko sat vremena. Ova količina će vam biti dovoljna za oko 6 staklenki od 250 grama.Staklenke ste pre toga sterilizovali.Dobro ih zatvorite poklopcem. Ostavite na suvom tamnom mestu da stoje najmnje 2 nedelje. Ovo ako ne otvorite moće stajati godinu dana.Kad otvorite staklenku ,ostatak nepotrošenog reliša čuvajte u frižideru. Chow Chow ae koristiti kao dodatak mesu i sa jelima gde koristimo hleb.
Нема коментара:
Постави коментар