субота, 24. јануар 2015.

Salata od jastoga


Pre nego što pomislite da živim na visokoj nozi da vas obavestim da smo ovde okruženi okeanima pa je nama uloviti ili jesti jastoga,ostrige i ostale djakonije kao vama kiseli kupus.

Ovog monstruma od nekoliko kg ulovio je jedan moj prijatelj .
Uz finu salaticu i domaći majoney kao i čašu dobrog kvalitetnog Novozelandskog vina pravo letnje uživanje

Jastog se vrlo lako sprema  ,uopšteno 8 minuta u vodi koja vri ,po kg jastoga.

Ja mu ne dodajem nikakve začine.Meso je slatko.



3 коментара:

  1. prvi puta sam ga jela pošto sam ga osvojila na tomboli jedne novogodišnje noći u korčuli....bilo je to davno, davno,...kada su se nove godine drugačije dočekivale i slavile...da ne duljim..od cijelog društva jele smo ga samo ja i moja prjateljica...a bio je baš mrcina :), ukusna mrcina...
    i kada god imam priliku ja je iskoristim i jedem ga...zadnji put prije dvije godine u kanadi :)

    ОдговориИзбриши
  2. Bas je monster...ali znam da se niste dali uplasiti ;-)

    ОдговориИзбриши

// Pinintrest on image Pinintrest on image Social footer