Pre nego što pomislite da živim na visokoj nozi da vas obavestim da smo ovde okruženi okeanima pa je nama uloviti ili jesti jastoga,ostrige i ostale djakonije kao vama kiseli kupus.
Ovog monstruma od nekoliko kg ulovio je jedan moj prijatelj .
Uz finu salaticu i domaći majoney kao i čašu dobrog kvalitetnog Novozelandskog vina pravo letnje uživanje
Jastog se vrlo lako sprema ,uopšteno 8 minuta u vodi koja vri ,po kg jastoga.
Ja mu ne dodajem nikakve začine.Meso je slatko.
3 коментара:
prvi puta sam ga jela pošto sam ga osvojila na tomboli jedne novogodišnje noći u korčuli....bilo je to davno, davno,...kada su se nove godine drugačije dočekivale i slavile...da ne duljim..od cijelog društva jele smo ga samo ja i moja prjateljica...a bio je baš mrcina :), ukusna mrcina...
i kada god imam priliku ja je iskoristim i jedem ga...zadnji put prije dvije godine u kanadi :)
E, ovo jedva cekam da probam!!!
Bas je monster...ali znam da se niste dali uplasiti ;-)
Постави коментар