Kod Gnocci je najbitnije da je krompir brašnast i da tačno izmerimo količinu krompira i brašna.Takodje budu mnogo vazdušastije kada krompir ptopasirate ili ako nemate presu izrendate,kad ste ga skuvali i oljuštili.
Potrebno je
1 kg krompira
3 jaja
300 g brašna
50 grama putera
2 grančice svežeg timijana
50 grama rendanog parmezana
Priprema
Skuvamo krompir,neoljušten.
Kada je kuvan oljuštimo i propasiramo
U sredinu dodajemo jaja i onda pomalo brašna,mešajuči rukama.
Ne mesite predugo da se ne bi izgubila vazdušasta masa
Testo je gotovo kad se ne odvaja,nije lepljivo i lako ga možete formirati u duguljaste linije
Isečete male komade kao na slici .
Zagrejete puter u tiganju u koji stavite grančice timijana. Pečete gnocci sa obe strane nekoliko minuta.
Gnocci možete i kuvati kao prilog jelu. U vodu koja vri ih sipamo i kad isplivaju na površinu ocedimo.
Pospete rendanim parmezanom.
Ovo često pravim kad dodje jedna devojčica koja ne voli krompir. Njoj kažemo da je to pasta.
Cali nema problema da jede, kako god se zvalo
Zlato malo, ona smaze sve sa uzivanjem...
ОдговориИзбриши