субота, 31. јануар 2015.

Bataci divljeg fazana




Moj tata je bio strastven lovac. Ponekad je vodio i mene u svoju družinu. Ovde je sezona lova i članovi njegove družine redovno donesu nešto. Ovoga puta su se čak i potrudili da fazana očiste i donesu najbolji deo..batake.

Volim kad dodju ne samo zbog mesa,  nego više zbog priča o druženju sa mojim ocem

Veme pečenja: 60 minuta
  •  3 bataka 
  • činija vrele vode
  • 1/2 šolje soli
  • 2 kašike šećera
  • 2 do 4 lista lorbera
  • Crni mleveni biber
  • Sveže začinsko bilje,timijan i peršun
  • 1 crni luk
  • 1 paprika babura
  • nekoliko krompira
  • Veći rukohvat zeleniša

__________
Ovo je osnovni recept za spremljanje divlje peradi. Ja ga tako pravim , a ne sumnjam da ima još načina.


  1. Usolimo komade mesa.Skuvamo u loncu vodu ,so,lorber i šećer.Ostavimo da se ohladi do sobne temperature,pa u to stavimo meso Kada se voda ohladila stavimo meso  i ostavimo u frižideru 4 do 8 sati
  2. Kada ste spremni da pečete izvadite fazana iz frižidera i ostavite ga da stoji oko 30 minuta.Za to vreme predgrejete rernu na 250 stepeni Celzija. Namastimo parčiće mesa sa uljem i puterom.Pospemo iseckano začinsko bilje. Nasešemo luk i papriku. Mi smo  meso jeli uz pečeni krompir i Kale (Google ovo prevodi kao kelj!  ali znam da nije.Drugim rečima ne znam srpsko ime)

3.. Pečemo 15 minuta. Zatim smanjimo na 180 stepeni Celzija i pečemo još oko 40 minuta. S vremena na vreme premažemo meso sokovima iz tepsije.Ostavimo da stoji oko 15 minuta.Proces koji mnogi znate ,kada se sokovi vraćaju u meso. Bilo je fantastično, ukusno i sočno


Нема коментара:

Постави коментар

// Pinintrest on image Pinintrest on image Social footer